tag:blogger.com,1999:blog-3961740822595026470.post4269225606059336242..comments2023-10-15T13:08:47.724+03:00Comments on errata culinaria: Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, ...είναι το Τορινανρούπ!Errata Culinariahttp://www.blogger.com/profile/11328488133598981781noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3961740822595026470.post-61656560576316877082008-03-27T08:08:00.000+02:002008-03-27T08:08:00.000+02:00Έχετε δίκιο: σωστή η παρατήρησή σας. Σας ευχαριστο...Έχετε δίκιο: σωστή η παρατήρησή σας. Σας ευχαριστούμε πολύ.Errata Culinariahttps://www.blogger.com/profile/11328488133598981781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3961740822595026470.post-41322511478113974822008-03-26T18:37:00.000+02:002008-03-26T18:37:00.000+02:00Βρήκα τυχαία το μπλογκ σας και το βρήκα πολύ ενδια...Βρήκα τυχαία το μπλογκ σας και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με το επίμαχο "γλυκίδιο". Φαίνεται να είναι απόδοση της λέξης glucide και όχι της saccharide. Παραθέτω τον ορισμό σύμφωνα με το λεξικό <B>Merriam-Webster</B>:<BR/><BR/><I>glucide: any of a class of carbohydrates comprising both the glycoses and the glycosides</I><BR/><BR/>Δεν είμαι χημικός ούτε διατροφολόγος και δεν γνωρίζω τη σωστή απόδοση του όρου, όμως μια γρήγορη αναζήτηση στο Google έδειξε ότι η λέξη "γλυκίδια" έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές αποδόσεις, και κάπου αναφέρεται ως συνώνυμο της βλεννοπηκτίνης.<BR/><BR/>Με φιλικούς χαιρετισμούς,<BR/>ΗλέκτραElektrahttps://www.blogger.com/profile/05599697103947730443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3961740822595026470.post-47352439349922466892007-12-10T13:55:00.000+02:002007-12-10T13:55:00.000+02:00Απολαυστικό το κείμενό σας. Κι ας μην είμαι σχετικ...Απολαυστικό το κείμενό σας. Κι ας μην είμαι σχετική με το χώρο, κάτι έμαθα για τους σακχαρίτες που είναι μεν καλοί και άγιοι για τον οργανισμό αλλά και αρκούντως "αεριούχοι".Anonymousnoreply@blogger.com