tag:blogger.com,1999:blog-3961740822595026470.post4577024045506503033..comments2023-10-15T13:08:47.724+03:00Comments on errata culinaria: η πάπια η σκαφτή --- dig-dug goes the duckErrata Culinariahttp://www.blogger.com/profile/11328488133598981781noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3961740822595026470.post-76176439449849627292007-05-08T22:33:00.000+03:002007-05-08T22:33:00.000+03:00Ερράτα, μάι ντίαρ,θα καταλάβατε ότι το θηλυκό το "...Ερράτα, μάι ντίαρ,<BR/><BR/>θα καταλάβατε ότι το θηλυκό το "πήρα" από τη Μάτζικα που μου έγραψε σε σχετικό σχόλιο: <BR/>"...Η errata culinaria, ουδέποτε έχει μιλήσει απαξιωτικά..."κ.λ.π.<BR/>Σόρυ αν τελικά δεν είστε γυναίκα...<BR/><BR/>Δεν είμαι ανώνυμος όμως, είμαι ο μπλογκομάγειρος, αυτός με τα μαγεράτα, και όποιος θέλει να μου στείλει κόμεντ, εκεί είναι καλά...<BR/><BR/>Το μέιλ μου (magerrata@yahoo.gr)δεν το κρύβω, το γνωστοποίησα ήδη σε 250 διευθύνσεις "ειδικών" περί μαγειρικής και έλαβα και προσωπικές απαντήσεις και σχόλια όπως από την κα Στέλλα..<BR/><BR/>Λινκ από το δικό σας μπλογκ, στα κόμεντς μου δηλαδή, δεν θα βάλω για να μην πουν κάποιοι ότι το κάνω για προμόσιον...<BR/><BR/>ένι γουέι,<BR/><BR/>Και πάλι σόρυ για το "γένος"..<BR/><BR/>θενκς για την απάντησή σας<BR/><BR/>ο μπλογκομάγειροςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3961740822595026470.post-52037868915851912682007-05-08T17:02:00.000+03:002007-05-08T17:02:00.000+03:00Ευχαριστώ για το σχόλιο.Σωστή η παρατήρηση περί "σ...Ευχαριστώ για το σχόλιο.<BR/><BR/>Σωστή η παρατήρηση περί "σκαλίσματος" στις εκτός κρεοπωλείου καταστάσεις.<BR/><BR/>Βέβαια, οι παλαιότεροι θα πουν ότι τα carving (πέραν του κρέατος) είναι απλά η διάδοχη κατάσταση των αρχιτεκτονικών σακχαρουργημάτων (pièces montées με πρώτη ύλη το pastillage) των δασκάλων του παρελθόντος.<BR/><BR/>Οπωσδήποτε, στο carving φρούτων και λαχανικών, κάτι μας δίδαξαν και οι Απωανατολίτικες κουζίνες.<BR/><BR/>---<BR/><BR/>Το γένος του "αγαπητή" το αντιπαρέρχομαι.<BR/><BR/>Μπάι δε γουέι, δεν θα ήταν σώφρον (prudent) να φτιάξετε μία διαδικτυακή ταυτότητα για να επισφραγίζει τα σχόλιά σας, αφού έτσι κι αλλιώς τα υπογράφετε, και δεν τα συντάσσετε ως «ανώνυμος τις Έλλην»; Με αυτόν τον τρόπο, άλλοι δεν θα μπορέσουν να φέρουν τ' όνομά σας επί ματαίω ή και δολίως. Ζούμε σε πονηρούς καιρούς, γαρ… Συγνώμη που το αναφέρω αυτό (και γίνομαι και αδιάκριτος, κιόλας), αλλά δεν μπορώ ν’ αγνοήσω το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε μία διεύθυνση e-mail στις σελίδες σας.Errata Culinariahttps://www.blogger.com/profile/11328488133598981781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3961740822595026470.post-66014914357688336512007-05-08T10:52:00.000+03:002007-05-08T10:52:00.000+03:00Αγαπητή ερράτα καλημέρα.Σχετικά με το carve - carv...Αγαπητή ερράτα καλημέρα.<BR/>Σχετικά με το carve - carving, βασικά στο κείμενο που παραθέτεις είναι "κόβω το κρέας σε φέτες".<BR/><BR/>Συμπληρωματικά, σου αναφέρω ότι στην μαγειρική "διάλεκτο" (θα λέγαμε) το χρησιμοποιούμε τα τελευταία χρόνια όταν αναφερόμαστε στο σκάλισμα λαχανικών, φρούτων κ.λ.π.<BR/>Όταν παρακολούθησα σεμινάριο carving τις προάλλες μόνο σκάλισμα είχε σε πάγο, βούτυρο και φρούτα, δεν είχε καθόλου κοπή κρεάτων..<BR/>Αυτά για την ιστορία...<BR/>ο μπλογκομάγειροςAnonymousnoreply@blogger.com