"Alexandre Dumas concoctant une bouillabaisse de personnages" (από το fr.wikipédia.org)

Tuesday 6 May 2008

Θέλει αρετή και τόλμη η ψύξη - Meat-chilling is gutsy business

Ή διατυπωμένο αλλιώς: Chilly is not willy-nilly.

Αντιγράφουμε κατά λέξη (η επισήμανση με κόκκινο είναι δική μας):

-----

Για την προμήθεια Κρέατος, Ζώα Κτηνοτροφίας (αρνιά, κατσίκια, κ.λ.π.)

-Απαγορεύεται αυστηρά η σφαγή ζώντων ζώων κτηνοτροφίας (αρνιά, κατσίκια, κ.λ.π.) εκτός νομίμων σφαγείων. Το αντίθετο ενδεχόμενα αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

- Το κρέας πρέπει πάντα να διατίθεται υπό ψύξη 2-5ο C για το νωπό και σε θερμοκρασία -18oC και χαμηλότερη για το κατεψυγμένο κρέας. Το κρέας δεν πρέπει ποτέ να διατίθεται από ανοιχτούς μη ψυχωμένους χώρους.

- Ο καταναλωτής πρέπει πάντα να συγκρίνει την τιμή με την ποιότητα του κρέατος και να αναζητεί τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που δείχνουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο.
-----

Ίσως κάποιος θα πρέπει να πει στους υπαλλήλους της κρατικής αυτής (και αρμόδιας, παρακαλώ) υπηρεσίας ότι ο χώρος αποθήκευσης κρέατος είναι ψυχόμενος (από το "ψύχος"). Ο ψυχωμένος (από την "ψυχή") είναι ο θαρραλέος, ο τολμηρός, ο ανδρείος. Ο ψυχωτικός (από την "ψύχωση") είναι αυτό που θα καταντήσουμε εμείς αν συνεχίσουμε να διαβάζουμε παρόμοια μαργαριτάρια.
.
.
.

3 comments:

Admin said...

Αμίμητο!
Από τότε που σας γνώρισα, από ένα ποστ στον δικό μας ιστοχώρο, έχω γίνει μόνιμη επισκέπτρια του ιστολογίου σας!

Anonymous said...

Προφανώς αυτός που το έγραψε ήταν καψωμένος....

Errata Culinaria said...

@alexandra
Ευχαριστούμε πολύ!

@
Anonymous:
Και κάνει και καψώνι στον αναγνώστη (και έρμο καταναλωτή)τον οποίον ο κρατικός Φορεύς συμβουλεύει...