"Alexandre Dumas concoctant une bouillabaisse de personnages" (από το fr.wikipédia.org)

Wednesday, 28 March 2007

Λογοκλοπή: 2 από πόσα, άραγε;


Μηνιαίο περιοδικό φαγητού, τεύχος 1, συνέχεια του άρθρου από το προηγούμενο post (φαίνεται, άλλωστε, από τις πρώτες δύο σειρές της σαρωμένης σελίδας).
Η παραπάνω σαρωμένη εικόνα είναι σε αρκετά υψηλή ανάλυση ώστε, αν κάνετε κλικ πάνω της, να είναι αρκετά ευανάγνωστη σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.soyouwanna.com/site/syws/champagne/champagne.html, απ' όπου συνεχίζεται σε δύο πρόσθετες σελίδες.

Αν προτιμάτε να έχετε το πρωτότυπο άρθρο σε μία ενιαία σελίδα, μπορείτε ν' ανατρέξετε στη διεύθυνση

Το απόσπασμα από το σχετικό αγγλικό άρθρο παρατίθεται παρακάτω (το κείμενο είναι ακριβέστατο - η μορφοποίηση όχι).
Το ξεπατίκωμα συντελείται από τα σημεία σημειωμένα με κόκκινο (και στο σημείο του ελληνικού άρθρου από την επικεφαλίδα "ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ" και κάτω).

Ανοίγουν εισαγωγικά:
As with any wine, quality varies across the years, in harmony with the quality of the grapes harvested that year and the weather of the harvesting season. Unlike many wines, however, one needn't sample decades worth of champagnes to identify a good year. Champagne is typically held for up to five years by the manufacturing house, but when it is eventually released for purchase, it should be consumed within two years. Choosing a relatively young champagne, therefore, is not considered gauche.

Also, champagne is often blended across years. For a champagne to be considered of a particular year's vintage, at least 80% of the grapes used in producing it must have been harvested in that year. The remaining 20% of the grapes, therefore, can be from other years. Vintners will, accordingly, often blend their champagnes with the "greatest hits" from across the years, which leads to a more uniform quality of beverage. This is yet another reason why choosing any particular vintage of champagne is not that important -- all those of a given marque are quite similar.
For a more precise evaluation of the quality of different vintages, however, check out this Champagne Vintage chart.

Κλείνουν τα εισαγωγικά

Η παραβολή των δύο κειμένων (πρωτότυπου αγγλικού και ξεπατικωμένου ελληνικού) θα συνεχιστεί σε επόμενα post (εξ ου και η αποστροφή του τίτλου "από πόσα άραγε ;;").

No comments: